Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over The Dutch 750

Wie zijn wij?

The Dutch 750 wordt georganiseerd door Libema Profcycling, Make-A-Wish Nederland en Support Casper met als doel zo veel mogelijk geld ophalen voor het goede doel.

 

Hoe gaat de ride?

Een team bestaat uit maximaal 6 renners. Elke ochtend en middag start er een etappe van 125km. De etappes worden verreden in groepen met verschillende snelheden. Van beginner tot gevorderde wielrenner kun je dus starten. 

 

Waar kunnen we overnachten?

Je kunt bij onze partner Droomparken heerlijk uitrusten voor de volgende etappe. Iedere dag starten en finishen we bij Droomparken De Zanding. 

 

Wat zijn de routes die gereden worden tijdens The Dutch 750?

De routes voor The Dutch 750 worden later bekend gemaakt. Dan kun je deze vinden op de website en Strava.

 

Kun je alleen maar drie hele dagen meedoen of is het ook mogelijk om één of twee dagen te fietsen?

Je kunt alle drie de dagen meefietsen, maar ook één of twee dagen. Zolang het team uiteindelijk de 750 kilometer maar aflegt. Dit betekent dat je bijvoorbeeld met 6 teamleden ook ervoor kunt kiezen om 250 kilometer per duo af te leggen en maar 1 dag te fietsen.

 

Mag ik deelnemen met een mountainbike, ligfiets of e-bike?

Deelname is uitsluitend mogelijk op (race)fietsen die enkel door spierkracht aangedreven worden. Een tijdritstuur is toegestaan, een goed werkend remsysteem is verplicht. Alle (uitstekende) delen die schade aan mede-deelnemers of publiek kunnen veroorzaken zijn niet toegestaan. Het is niet toegestaan om deel te nemen met zogeheten Fixed Gear fietsen en ligfietsen. 

De organisatie bekijkt de mogelijkheden voor de 2022 editie om andere typen fietsen toe te staan. Wil jij graag deelnemen met een ander type fiets? Dan horen wij dit graag. Stuur ons een mail en laat jouw voorkeur achter zodat de organisatie op de hoogte is van jouw wensen.

 

Waar kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Geweldig! Meld je aan als vrijwilliger en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

 

Hoe kunnen wij ons bedrijf inzetten voor The Dutch 750?

Fantastisch! Stuur ons een mail en dan nemen we contact met je op, zodat we een aanbod op maat kunnen doen. 

 

Heeft The Dutch 750 een ANBI-status?

Ja, The Dutch 750 is bij de Belastingdienst aangemeld als ANBI. Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling die zich inzet voor het algemeen belang. ANBI-stichtingen hebben bepaalde belastingvoordelen bij schenkingen.

 

Waarom is de 2020 editie niet doorgegaan?

Helaas kon The Dutch 750 geen doorgang vinden in 2020 door de Corona pandemie.

 

Zijn er aanpassingen vanwege Corona tijdens The Dutch 750

We doen er alles aan om een succesvolle editie te organiseren in 2021, waar mogelijk volgens de gecommuniceerde opzet (in peloton, met afterparty etc.). Indien nodig vindt alles natuurlijk “coronaproof” plaats!

 

Staat je vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, we staan je graag te woord. 

Om de ervaring van de website te verbeteren en je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Meer informatie. Akkoord