Tips Voor Sponsorwerving

Hoe fiets je € 5.000 bij elkaar?

Deelname aan The Dutch 750 is gratis. Wel moet je minimaal € 5.000 sponsorgeld binnen halen met je team, €500,- per deelnemer. 

Dat is niet niks, maar het kan snel gaan. Laat iedereen om je heen weten dat je deze waanzinnige uitdaging aan gaat en het respect zal vast en zeker worden getoond door een donatie aan jouw team. 

De opbrengst wordt verdeeld over Support Casper, Make-A-Wish Nederland en optioneel een derde goed doel naar keuze. 

 

Tips:

1. Maak de actiepagina jouw pagina

Een actiepagina met een paar persoonlijke foto’s en teksten zorgt voor meer donaties. Upload wat foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben. En vertel waarom jij de actie bent gestart. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw motivatie om deze actie te starten.

 

2. Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden

Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.

 

3. Mondeling overtuigen en met hulp van je mobiel

Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en feestjes over de actie die je bent gestart. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met een smartphone jouw actie bekijken en doneren. Bookmark je actiepagina in je internetbrowser van je mobiel. 

 

4. Plaats regelmatig updates op Facebook, Twitter, Instagram en / of LinkedIn

De actiepagina kun je op verschillende manieren delen via social media. Vertel op je Facebook, Twitter en/of LinkedIn profiel regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling…

Geef bijvoorbeeld een update over het verloop van je trainingen voor The Dutch 750 en bedank mensen in het openbaar voor deze donatie; zien geven, doet geven. 

 

5. Benader bedrijven om je te sponsoren

Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kan je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven en verspreiden met de bedrijfsnaam daarin. Of het logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina.

Om de ervaring van de website te verbeteren en je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Meer informatie. Akkoord