THE DUTCH 750, FIETS JIJ MEE?

Deze zomer vindt de officiële eerste editie van The Dutch 750 plaats op 25, 26 en 27 juni 2021. Een uitdagende wielertocht, samen voor een ander. In verband met het coronavirus is de editie die in 2020 gepland stond niet doorgegaan, maar we gaan nu samen voorbereidingen treffen voor een succesvolle editie in juni 2021 (coronaproof indien nodig). We kijken er enorm naar uit om op de fiets de uitdaging aan te gaan en met elkaar geld in te zamelen voor Support Casper en Make-A-Wish Nederland.

  

 
 

Hoe ziet The Dutch 750 2021 editie er uit?

Samen 125 tot 750 km fietsen voor het goede doel. Niet als gewone toertocht, maar in pelotonformatie die op verschillende snelheden rijden. Op 25, 26 en 27 juni 2021 met honderden sportievelingen maximaal 750 kilometer fietsen door het prachtige Gelderse landschap. Samen voor een ander, dát is waar het bij The Dutch 750 om draait. 

 

Een team bestaat uit maximaal 10 renners. Elke ochtend en middag rijdt er minimaal 1 van jullie teamleden een etappe van 125 km door een schitterend deel van Gelderland en Utrecht. Je kunt één dag meedoen en 125 km fietsen tot aan drie dagen van 250 km per dag en alle combinaties daar tussenin zijn mogelijk. De etappes worden verreden in pelotons met verschillende snelheden. Van beginners tot gevorderde wielrenner kun je dus starten. 

 

De invulling van de dagen en de routes blijft op hoofdlijnen hetzelfde: per dag zullen er 2 etappes van 125 km in peloton gereden worden. Hoeveel etappes je rijd, kun je zelf kiezen. De sponsortocht wordt gereden voor Make-A-Wish Nederland en Support Casper. Het minimale (streef)bedrag voor sponsoropbrengsten komt te vervallen. Wél roepen wij alle deelnemers natuurlijk op om een mooi bedrag in te zamelen voor deze twee geweldige goede doelen! 

 

Bij nieuwe deelnemers vragen we 100 euro inschrijfgeld, naast een aanvullend bedrag voor het wielershirt, waarmee we een deel van de organisatiekosten kunnen dekken. Het overgrote deel hiervan zal echter door onze sponsoren betaald worden, waaronder onze hoofdsponsor Droomparken. 

 

 

 Wat The Dutch 750 uniek maakt:

- Er wordt gereden in pelotons (maximaal 50 personen);

- Er wordt gereden op verschillende gemiddelde snelheden: 24/27/30 km/u zodat iedereen op zijn of haar tempo kan rijden;

- Oud-Olympiërs en prominenten zullen verschillende pelotons vertegenwoordigen tijdens en rondom het evenement. Ook zullen zij tips geven ter voorbereiding van deze uitdaging: 750km in 3 dagen;

- Er is technische ondersteuning tijdens de wielertocht vanuit de Shimano neutrale service;

- Professionele medische ondersteuning tijdens de toertocht;

- Er vindt intensieve verkeersbegeleiding plaats op het te verrijden parcours;
- De laatste etappe wordt ondersteund door renners uit de andere varianten en zo worden deze helden
ondersteund in hun laatste zware tocht waarna ze warm onthaald worden bij terugkomst;

- Na afloop van de etappes de Start van de Tour en de EK wedstrijden met elkaar volgen op een groot scherm;

- Korting op je verblijf in Droomparken De Zanding in Otterlo; 

- Als de omstandigheden het toelaten eindigen we met een slotfeest bij Droomparken De Zanding. 

DE GOEDE DOELEN

Tijdens The Dutch 750 fiets je niet alleen voor Support Casper en Make-A-Wish Nederland, maar kun je ook voor een eigen goede doel fietsen.

Meer info

Make-A-Wish Nederland

Meer info
Meer info

Support Casper

Meer info
Meer info

Overige goede doelen

Meer info
AANTAL
DEELNEMERS
33
AANTAL
DONATIES
168
TOTAAL
DONATIES
€ 14.492,92
Om de ervaring van de website te verbeteren en je beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Meer informatie. Akkoord